Möt Lajac TEAM

"Personalen är verksamhetens kärna" - VD, Almir Karahodzic

Annelie Persson - Ekonomichef

Som ekonomichef för Lajac-koncernen ligger Annelie Perssons fokus på likviditet och lönsamhet. Hon har huvudansvaret för ekonomin och administrationen, och leder ett team på tre personer.

annelie-ekonomipng

Ekonomi - låter det tråkigt? Det är det inte. Speciellt inte när man arbetar som ekonomichef på Lajac. Annelie Persson berättar.
– Mitt huvudansvar är ekonomin och tillhörande administration. Det gäller det löpande såsom betalningar, löner och skatter, kommunikationen med revisorer och banker ska fungera, redovisningslagen ska följas. Det gäller även sammanställning av resultaten av koncernen, med analys och uppföljning vilket gör att min roll liknar en controllers. Vi är ett växande bolag och då är det viktigt att inte effektiviseringar och förbättringar släpar efter, det är något jag brinner för.

Annelie sitter även i ledningsgruppen, vilket betyder att hon stödjer Lars Alm och Almir Karahodzic med idéer och rådgivning. Sin erfarenhet har hon inte minst samlat på sig i London, dit hon flyttade som 19-åring. Hon utbildade sig till ekonom med inriktning mot internredovisning, fick sitt första jobb, och stannade kvar i 18 år.
– Jag flyttade tillbaka 2011 och fick jobb på ett entreprenadföretag. Först som redovisningsekonom, sedan som ekonomichef och kontorschef. Jag var där i fyra år och testade sedan att jobba i offentlig verksamhet, men det var inte för mig. När jobbet på Lajac dök upp kände jag att det var perfekt. Jag letade efter rätt kultur och hittade den på Lajac. Här är min roll relativt enkel - jag har stort ansvar men sitter inte ensam, och kan bolla med Almir och Lars.