Ring oss - 019-320087

alla vardagar 7-17

Lajac renar industriluft från spån, damm, svetsrök, rökgas och oljedimma


Lajac renar industriluften från spån, damm, svetsrök, rökgas, oljedimma. Att arbeta i luftförorenad miljö är skadligt för människans luftvägar och lungor samt kan skapa allergiska reaktioner. Lajac har lång och gedigen erfarenhet av produkter och system inom industriell luftfiltrering och stoftutsug. I Lajacs utbud finns rörsystem, slangar, spjäll, spånfläktar, spånfilter, punktutsug, högtrycksfläktar, högvakuumutsug, aggregat, oljedimavskiljare och ATEX-klassade produkter. Stoft och partiklar som behandlas finns inom flera områden:

  • Damm-, flis- och spånutsug
  • Svetsrökutsug
  • Oljedimavskiljning
  • Avskiljning inom explosiva miljöer
produktkannedompng

Våra marknader

Sedan starten har Lajac kontinuerligt utvecklat teknik och produkter samtidigt som hög egen kompetens har byggts upp. Vi är Sveriges ledande leverantör av produkter med spännbandskant, vilket är det rörsystem som levererats i störst utsträckning i Sverige under en mycket lång tid. Med kraftig plåt och lasersvetsade spånrör, håller våra produkter hög kvalitet. Lajacs böjar har dessutom en stor radie, vilket medför mindre slitage på systemet samt innebär högre effektivitet och lägre ljudnivå. En av de stora fördelarna med spännbandskant är att den går bra att vika upp efter kapning, om andra längder än 0,5, 1 eller 2 meter önskas.

Vi är återförsäljare till JKF Industri och är en av de ledande svenska leverantörerna av system och produkter för spån-, damm och flisutsug.

Lajac är representerade i större delen av Europa och har nu försäljningskontor i England, Frankrike, Polen, Finland, Österrike, Benelux och Tyskland.